top of page

Biography Teymor Zarré

 

E-mail: tzarr334@gmail.com

1CBCA7E3-FB63-42EA-AA15-A37E9D454660_1_1

Languages

Professional info
 

Jag är bild- och glaskonstnär som arbetar med olika uttryck så även skulptur, installationer, foto och som ljudkonstnär. Komponerar egen experimentell – och improvisationsmusik även till mina egna bilder. 

Är alltid nyfiken på det nya och 2016 var jag med på Isfestivalen i Uppsala där jag formade en skulptur i is. 

Har också tagit flera porträttbilder till böcker såsom Den osynliga litteraturskatten, Tranan, I livets virvelvind - om Tranströmers franska översättare, ellerström och Salsa ett riktigt hundliv så även arbetat med foto när det gäller artiklar i tidningar. 

De senaste utställningarna har varit måleri och musik med utställningen Färgtoner på Åhuset i Uppsala där jag hade komponerat musik till mina målningar, glaskonst i Ludvika konsthall med workshop för skolklasser och glaskonst och skulptur i sten på Enköpings konsthall, nu senast. 

HTML/CSS

PHP

Click to add a language​

Studie

Har haft otaliga separationsutställningar och samlingsutställningar, nu senast med Rackar Art.

Född och uppvuxen i Shiraz i Persien utbildade jag mig tidigt till konstnär. Redan som sjuåring började jag gå i lära hos en mästare som var både konstnär och filosof. Där lärde jag mig både måleri, glaskonst och filosofi.

Efter tio års studier hos min lärare började jag arbeta med utsmyckningar - glas och måleri. Det gällde främst väggar och tak i mausoleum, slottsbyggnader och hos privatpersoner.

Vi är inte många konstnärer i världen som utövar denna relativt okända konstart, aine karí, som går ut på att sammanfoga 

Working

Photography

Painting

Sculpture

graphic

Glasse Art

spegelglasbitar och abstrakta mönster. Ett tålamodsprövande arbete, att noggrant passa ihop tillskurna spegelbitar i olika storlekar, former, färger som sedan ska bilda olika geometriska mönster.

1981 flyttade jag till Dubai, Förenade Arabemiratet, där jag fortsatte att arbeta med utsmyckningar i palats. 1983 kom jag till Uppsala, Sverige.

Jag har nu under drygt fyrtio år arbetat som konstnär i olika former både utomlands och i Sverige, främst i Uppsala under trettio år. Jag arbetar med många olika material och medel såsom, olja, glas, skulptur, data/ grafisk konst, foto och installationer.

2010 - present
2010 - present
bottom of page